Vittskövle Slott del II – Vittskövle Castle part II

As I said in the first post about the castle, I had taken several HDR photos that I had to put together on the width as well. I got to do that for the only lens I currently have is 25-75 mm and then I get too close and can’t get the whole motive. But tonight I wanted to edit the photos, 36 exposures that turned into 6 photos, took a couple of hours. 🙂

As I mentioned before, the castle was completed in 1577, but one castle tower burned in the 18th century and they built it with a spire of romantic medieval style. Vittskövle itself is mentioned in the 13th century and lay about 4 km from the present castle. According to me, it is one of the most beautiful castles I have photographed and the owners take great care of it and let it retain its original style.

Som jag sade i det första inlägget om slottet så hade jag tagit flera HDR foton som jag var tvungen att sätta samman även på bredden. Det fick jag göra för det enda objektiv jag har för tillfället är ett 25-75 mm och då kommer jag för nära och kan inte få med hela motiven. Men ikväll så fick jag lust att redigera fotona, 36 exponeringar som blev till 6 foton, tog ett par timmar. 🙂 

Som jag nämnde innan stod slottet klart år 1577, men det ena slottstornet brann på 1700-talet och de byggde det med en spira i romantisk medeltidsstil. Själva Vittskövle omtalas redan på 1200-talet och låg omkring 4 km från det nuvarande slottet. Enligt mig är det ett av de vackraste slotten jag fotograferat och ägarna sköter det ypperligt bra och låter det behålla sin ursprungliga stil.

 

Här syns bägge slotts tornen-Here you see both castle towers.
Bron över vallgraven till slottet-The bridge over the moat to the castle.
Det äldsta av de två tornen-The oldest of the two towers.
Baksidan av slottet-The back of the castle.
Västra sidan av slottet-West side of the castle.
Det “nya” slottstornet från 1700-talet byggt i romantisk medeltidsstil-The “new” castle tower from the 18th century built in romantic medieval style.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

16 Svar på “Vittskövle Slott del II – Vittskövle Castle part II”

 1. ProfilbildJag

  Det ser verkligen välskött ut. Jag undrar hur ofta, man måste klippa vinet om man vill ha de där raka linjerna över fönstren, väldigt snyggt är det. Snygga bilder med fina speglingar!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack!? Det var en trädgårdsmästare som höll på att klippa häcken längsmed vallgraven, när jag var dr. Han lär nog ha ett heltidsjobb med att sköta allt.

   Svara

Comment