Två fjärilar – Two butterflies

Today I had planned a slightly longer photo round, but the heat put a stop to it. I decided to visit the snake trail at Hammer lake and the Karpalund ponds. At the snake trail, I saw a grass snake that disappeared quickly, but managed to shoot a large white.

Then I drove to Karpalund ponds, which were completely overgrown. An Admiral butterfly wanted to show up, it only sat 1-2 feet away from me. It is one of the most beautiful butterflies around.

Idag Hade jag planerat en lite längre fotorunda, men värmen satte stopp för det. Jag beslutade mig för att besöka snokleden vid Hammarsjön och Karpalundsdammarna. Vid snokleden såg jag jag en snok som försvann snabbt, men lyckades fota en sliten kålfjäril. 

Därefter körde jag till Karpalundsdammarna, som var helt igenväxt. En amiralfjäril ville visa upp sig, den satte sig bara 3-4 decimeter ifrån mig. Det är en av de vackraste fjärilarna häromkring.

Amiral-Red Admiral.
Amiral-Red Admiral.
Amiral-Red Admiral.
Kålfjäril-Large white.
Kålfjäril-Large white.
Kålfjäril-Large white.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

11 Svar på “Två fjärilar – Two butterflies”

  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Kristallina.? Nästa månad kommer de nog för att förbereda sin vintersömn. De brukar samlas i September, början av Oktober.

   Svara
 1. Profilbildlindasschaub

  I agree with you John – they are very beautiful butterflies and you got a great up-close picture of it – its body and wings look like velvet.

  Svara
 2. ProfilbildJag

  Amiralen är så imponerande med sin storlek och sina färger, jag minns första gången jag fick syn på den, jag häpnade. Kålfjärilen ser lite ledset vissnad ut, någon har nafsat på den. Fina bilder!

  Svara

Comment