Två favoritfåglar – Two favorite birds

After I missed the whole spring and half the summer I want to show you two of my favorite birds of prey. This year I have not seen one, I have not been out and photographed …. Marsh Harrier and ospreys. I have a special relationship with the osprey in the Karpalund ponds. Every year I usually photograph them and they know when I get my photos, then they land in their nest again! The marsh harriers are nesting on the ground, well hidden. You must have patience and luck to shoot them!

Efter att jag missat hela våren och halva sommaren så vill jag visa två av mina favorit rovfåglar. I år har jag inte sett en enda, jag har ju inte varit ute och fotat…. Brun kärrhök och fiskljusen. Fiskgjusarna i Karpalundsdammarna har jag ett speciellt förhållande till. Varje år brukar jag fota dem och de vet när jag fått mina foton, då landar de i sitt bo igen! De bruna kärrhökarna häckar på marken, väl dolda. Man får ha tålamod och tur att fota dem!

 

Brun kärrhök-Marsh harrier.
Brun kärrhök-Marsh harrier.
Fiskljuse-Osprey.
Fiskljuse-Osprey.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

15 Svar på “Två favoritfåglar – Two favorite birds”

  1. ProfilbildKristallina

    Super foton igen som vanligt. Har saknat dina fågel- och ormbilder i år.
    Kom precis på att jag måste gilla Åkes Fb-sida. Man kanske kan lära sig lite svartvitt tänkande på köpet.

    Svara

Comment