Tegelröd ängstrollslända – Vagrant darter

This summer I failed to photograph a single dragonfly. Admittedly, I have not been out in the fields where the Dragonflies are. But yesterday at Karpalund ponds, I managed to photograph a vagrant darter.

I sommar lyckades jag inte fotografera en enda trollslända. Visserligen har jag inte varit ute i markerna där trollsländorna finns. Men igår på Karpalundsdammarna lyckades jag fotografera en tegelröd ängstrollslända.

Tegelröd ängstrollslända-Vagrant darter.
Tegelröd ängstrollslända-Vagrant darter.
Tegelröd ängstrollslända-Vagrant darter.
Tegelröd ängstrollslända-Vagrant darter.
Tegelröd ängstrollslända-Vagrant darter.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

17 Svar på “Tegelröd ängstrollslända – Vagrant darter”

 1. ProfilbildChrister Nilsson

  Trollsländor är fina! Är det samma slända på alla bilderna? Jag är inte bra på att skilja arter åt, men jag funderar på om den på tredje bilden kan vara en blodröd trollslända? Den ser annorlunda ut i ändan. Blodröd trollslända ska ha klubbformad bakkropp, ser det inte ut som en klump där? Inte så viktigt, kul att du fick bilder!

  Svara
  1. ProfilbildChrister Nilsson

   Jag försökte hitta info, den blodröda har svarta ben, jag tycker de ser ganska svarta ut på bilderna.

   Svara
  2. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Ja, det är samma slända. På FB gruppen sa de att det var en tegelröd, jag tyckte också att det var en blodröd när jag kollade på nätet.

   Svara
 2. ProfilbildJag

  Visst blir man glad när man lyckas få dem på foto, dessa vackra varelser!? Jättefina bilder av den!

  Svara
 3. Profilbildlindasschaub

  I remember you had a lot of dragonflies last Summer John, even in all that heat. Well this one was very photogenic and posed for you – and showed off those wings that look lacy and delicate.

  Svara

Comment