Svarttärna på Hercules – Black tern on Hercules

Svarttärnorna som kommer till Hercules naturreservat för att häcka vid dammarna var väldigt få i år. Jag var visserligen inte vid Hercules många gånger i år, annars brukar jag besöka dammarna 4-5 gånger per vecka. Bara en gång såg jag en svarttärna och jag undrade var de tagit vägen. Annars brukar det vara fullt av svarttärnor som flyger omkring och jagar insekter över vattenytan. Svarttärnorna stannar i knappt två månader, sedan flyger de tillbaka till sina vinterbostäder som ligger på andra sidan ekvatorn.

The black terns coming to Hercules nature reserve to nest at the ponds were very few this year. I was not at Hercules many times this year, otherwise I usually visit the ponds 4-5 times a week. Just once, I saw a black tern and I wondered where they had gone. Otherwise, it tends to be full of black terns flying around and chasing insects on the water surface. Black terns stay barely two months, then they fly back to their winter homes located on the other side of the equator.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Svarttärna-Black tern.

Svarttärna-Black tern.

Svarttärna-Black tern.

Svarttärna-Black tern.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

17 Svar på “Svarttärna på Hercules – Black tern on Hercules”

   1. ProfilbildAnne

    Kan tänka mig att jag bor för långt norröver för att se den “live” (om jag inte flyttar på mig själv förstås).

    Svara
 1. ProfilbildJag

  Du är så skicklig på att fånga fåglar i flykten! Det är så roligt att få se deras rörelsemönster i luften – jättefina bilder!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   They do indeed! They are very fast! When they chase over the surface of the water it is very difficult to shoot them. One of 30 photos may succeed

   Svara
 2. Profilbildlindasschaub

  They look like little torpedoes when they aiming for the ground (picture three)- they remind me a little of swallows and look very graceful.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Annica!? De har lång väg att flyga så de stannar bara runt två månader på sommar och vinterbostäderna, resten av tiden är de på resa genom halva jordklotet, de stannar nog på många rastplatser kan jag tänka mig.

   Svara

Comment