Pilfinkarnas paradis – Tree Sparrow ‘paradise

Today I have been out on Näsby field a round and of course had the camera with me. I heard many birds but saw none. I have a small garden where I feed the birds in the winter, but also in the summer! Many say that you should not feed the birds in the summer, why ??? In this time we are in now, when several animals and birds find it difficult to find food, you should clearly help them, I and many people think with me. In any case, there were no photos of birds in the field, but in my little garden! There were many tree sparrow that ate of nuts, grain and sunflower seeds that I feed them, even in the summer !!! As you most know, I do what I think is best for the animals in this case the birds. My dream is to go on safari in South Africa, in the Kruger Park and also other parks. In the last post, I did a little “PR” for De Wets Wild who really cares about nature and nature in South Africa where he lives! Now I do “PR” for our usual birds we have around us, the tree sparrow.

Idag har jag varit ute på Näsby fält en runda och hade såklart kameran med mig. Jag hörde många fåglar men såg inga. Jag har en liten trädgård där jag har matar fåglarna på vintern, men även nu på sommaren! Många säger att man ska inte mata fåglarna på sommaren, varför??? I denna tiden vi är i nu,, då flera djur och fåglar har svårt att hitta mat ska man så klart hjälpa dem, tycker jag och många med mig. I alla fall så blev det inga foton på fåglar på fältet, men i mi lilla trädgård! Där var det många pilfinkar som åt av nötter, säd och solrosfrön som jag matar dem med, även på sommaren!!! Som ni flesta vet så gör jag vad jag tycker är bäst för djuren i detta fallet fåglarna. in dröm är att åka på safari i Sydafrika, i Kruger parken och även andra parker. I förra inlägget gjorde jag lite “PR” för De Wets Wild som verkligen bryr sig om naturen och naturen i Sydafrika där han bor! Nu gör jag “PR” för våra vanliga fåglar vi har runt oss, pilfinkarna. 🙂 

 

Duva -Dove
Duva-Dove
Gråsparv-House sparrow
Pilfink-Tree Sparrow
Pilfink-Tree Sparrow
Pilfink-Tree Sparrow
Pilfink-Tree Sparrow
Pilfink-Tree Sparrow
Pilfinkar och gråsparv-Tree Sparrow and house sparrow
Pilfink-Tree Sparrow
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

11 Svar på “Pilfinkarnas paradis – Tree Sparrow ‘paradise”

 1. ProfilbildAnki

  Fina foton på ringduvan och gråsparvarna … förlåt att jag rättar dig John – jag är säker på att du vet vad du fotat, men att det blev fel när du skrev …

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anki!? Ja, jag fick veta att det var gråsparvar när jag delade det i en fågelgrupp på Facebook. Visste inte det var gråsparvar här.?

   Svara
 2. ProfilbildAnna

  Kan väl aldrig vara fel att mata fåglar oavsett årstid. Det är tuffa tider i den långa torkan. De har det nog inte så lätt att hitta mat alla dagar.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anna.? Jag gillar att mata fåglarna året runt, även om experterna säger att det inte behövs, inte ens på vintern!!! De menar att det är för vår egen skull, men visst är det kul att ha fåglar i sin trädgård, men man gör ju även fåglarna “glada”, speciellt nu när deras ungar har lämnat boet då de kan få lite lättåtkomlig mat.

   Svara
   1. ProfilbildAnna

    Fåglar är jättekul att få se på nära håll. Vi har två vattensamlingar nära huset som gör att fåglarna dyker upp och badar och dricker morgon middag och kväll.

    Svara
 3. Profilbildde Wets Wild

  Wonderful photos, John, and we are holding thumbs with you that you’ll soon be able to come and aim your camera at our South African wildlife!

  Svara

Comment