Norra Lingenäset – North Ling Isthmus

Today I bought a lens from my friend at the photo club! It is a Canon 24-105 L IS USM. Better objectively I have not even tested! Anyway we met at the C4 Shopping Center, he lives nearby and I would shop. I took some photos inside the shopping but then I drove to Ling Isthmus. I haven’t even been there for years! It was dry like last year so I could go out on the meadows all the way to the trees I usually photograph.

I saw a sign that they placed the cows in the meadows, but I saw, lucky, well, no. I was also there last year during the record heat we had and saw lots of river pearl mussel shells, today I saw one! It could certainly be that the cows trampled them. The fact that river shell mussel shells are there is probably due to birds catching them in the river and sitting and eating them on the trees.

Idag köpte jag ett objektiv av min kompis på fotoklubben! Det är ett Canon 24-105 L IS USM. Bättre objektivt har jag inte ens testat! Iallafall vi träffades på C4 Shoppingcenter, han bor i närheten och jag skulle handla. Jag tog några foton inne i shoppingen men sedan körde jag till Lingenäset. Jag har inte ens varit där i år! Det var torrlagt liksom förra året så jag kunde gå ut på ängarna ända till träden jag brukar fotografera. 

Jag såg en skylt om att de släppt ut kor på ängarna, men jag såg, tur så väl, inga. Jag var där även förra året under den rekordvärme vi hade och såg då mängder med flodpärlmusslors skal, idag såg jag ett! Det kan säkert vara så att korna trampat sönder dem. Att flodpärlmusslors skal finns där beror säkert på att fåglar fångat dem i ån och suttit och ätit dem på träden.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Skogsdungen på Lingenäset sedd från fågeltornet-Forest Grove on Ling Isthmus seen from the bird tower.
Fågeltornet där jag fotade skogsdungen från-Bird tower where I photographed the grove from.
Skogsdungen på Lingenäset från nara håll från ängen-Forest Grove on Ling Isthmus from close range from the meadow.
En gammal trädstubbe-An old tree stump..
Flodpärlmussel-skal-River pearl shell.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

9 Svar på “Norra Lingenäset – North Ling Isthmus”

  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Melker!? Ja den är hotad och fridlyst. Den kan bli över 100 år gammal! De håller sig normalt på samma plats hela livet så det är fåglar som fört dem till Lingenäset.

   Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Thanks Dries! Where I walk where the tree grove is use to be under water even during summer time. But this is second year in a row ii´s dry there so they have cows there this year.

   Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anki! Visst är det bra med kompisar på en fotoklubb som säljer sina objektiv till oss först. Och detta proffsobjektiv fick jag för 1/3 av priset!?

   Svara

Comment