Mobiltelefoner – Mobile Phones

Today after work, I drove to the city to shop at the mall. Nowadays there are not so many people since they built a new large shopping center 5 km outside the city. But one thing that still remains is all people looking at their mobile phones! Even those who are in a group are looking at their mobile phones instead of talking to each other.

Sure, I use the phone too, but mostly to Google, play Wordfeud, call and send text messages. I also take photos with cell phone while I did not have my camera with me. How did people do 25 years ago when they sat at a mall, for example? Did they sit and stare straight ahead? No, at that time we were hanging out and talking to each other. I’m glad I grew up when there were no computers, cell phones or even video! When I was a kid we had a black and white TV! But development is going so fast so you can wonder what it will look like in 25 years?

Idag efter jobbet körde jag till city för att handla på gallerian. Numera är där inte så mycket folk sedan de byggt ett nytt stort köpcenter 5 km utanför city. Men en sak som fortfarande finns kvar är alla människor som tittar i sina mobiltelefoner! Till och med de som sitter i grupp tittar i mobilen istället för att prata med varandra.

Visst, jag använder telefonen också, men mest för att Googla, spela Wordfeud, ringa och skicka sms. Jag tar även foton med mobilen när jag inte har min kamera med mig. Hur gjorde folk för 25 år sedan när de satt på till exempel en galleria? Satt de själva och stirrade rakt fram? Nej då, på den tiden umgicks vi och pratade med varandra. Jag är glad att jag växte upp då det varken fanns datorer, mobiltelefoner eller ens video! När jag var barn hade vi en svartvit tv! Men utvecklingen går så fort så man kan undra hur det ser ut om 25 år?

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Din mobiltelefon är roligare än min!?-Your mobile phone is more fun than mine!?
Borta i mobilvärlden-Gone in the mobile world.
(På cafét)Undrar om jag kan beställa kaffe genom telefonen?-(at the café)Wondering if I can order coffee by phone.?
Har han färgat håret för att matcha sina kläder??-Has he dyed his hair to match his clothes??
-Kan inte jag också få en mobiltelefon så jag inte behöver se din?–Can’t I also get a cell phone so I don’t have to see yours?
Han var helt inne i mobilens värld-He was completely in the world of mobile.
Sällsynt syn idag. En som läser en tidning!-Rare sight today. One who reads a newspaper!
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

6 Svar på “Mobiltelefoner – Mobile Phones”

 1. Profilbildlindasschaub

  I am so with you with what you have said John- we just touched on that with Woodstock. People have forgotten the joy of conversation or even paying attention to that which is around them. I don’t have a smartphone and maybe that is why I feel that way, but you do and still question why people do nothing but stare down at their phones. It is annoying and I’ll go to the Park, a park where you are supposed to immerse yourself in nature and there are people walking along, staring at the screen – give it a rest, turn it off, put it away. The worst is seeing people at a meal who must engage with their phone rather than their companions, let alone enjoying their meal.

  Svara
 2. ProfilbildKristallina

  Precis! Håller med dig. För några veckor sedan: En ögonklinik. Jag sitter där med en vän och väntar på min tur att komma in till doktorn. Precis alla väntande patienter stirrade i sina mobiler. Vi satt där ett tag, tittade på varandra och min vän: Nej, nu tar jag fram min också…. och sedan skrattade vi hysteriskt.
  Toppen bilder!

  Svara
 3. ProfilbildAnna

  Folk oroar sig för hur det ska bli när AI tar över, men AI har redan tagit över. När datorn kom gav vi datorn kommandon. Nu är det datorn som ger oss kommandon. Vi verkar inte märka skillnaden.
  Jag använder bara telefonen till att ringa och messa i stort sett och har den inte alltid med mig ens.
  Talande bilder. Undrar hur denna utveckling kommer att se ut i nästa steg.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Det är flera på mitt jobb som plockar upp sin mobil ofta, på arbetstid. Blivit tillsagda flera gånger men fortsätter efter 1 dag att hellre kolla i mobilen än att jobba. Kan bli mobilförbud, något jag inte vill ha för jag brukar få viktiga samtal från exempelvis läkare.

   Svara
   1. ProfilbildAnna

    Jag tror inte folk fattar hur styrda de är av AI. Dumt med förbud dock, men kanske borde man införa mobilpauser precis som rökpauser eller något sådant.

    Svara

Comment