Landskrona citadel Part I

As I said in my last post, I suddenly got a whim of photographing castles, yet it was raining here at home. I drove to the Landskrona Citadel that I’ve never been to. Unfortunately, I came a little late for the last tour indoors, so there were only photos outside the citadel.

But the citadel from the 16th century is so beautiful so I split my posts. I knew from photos that this is a wonderfully beautiful place, yet it must rain before I drove there! Unfortunately, I was a little too late for the last tour inside the castle. But it’s open all August, if I have time .

The Danish king Kristian III built the citadel 1549-1559 as a defense establishment, but when the Swedes conquered Scania, they expanded the citadel to the most modern fortress in the Nordic region. You can read more here: Landskrona Citadel

 

Som jag sa i mitt förra inlägg fick jag plötsligt ett infall att fotografera slott, ändå det regnade här hemma. Jag körde till Landskrona citadel som jag aldrig varit vid. Tyvärr kom jag lite försent för den sista guidningen inomhus, så det blev bara foton utanför citadellet.

Men citadellet från 1500-talet är så vackert så jag delar upp mina inlägg. Jag visste av foton att detta är en underbart vacker plats, ändå måste det komma regn innan jag körde dit! Tyvärr var jag lite för sen för den sista guidningen inne i slottet. Men det är öppet hela Augusti, om jag har tid.

Danske kungen Kristian III byggde citadellet 1549-1559 som en försvarsanläggning, men när svenskarna erövrade Skåne byggde e ut citadellet till Nordens modernaste fästning. Ni kan läsa mer här: Landskrona citadell

 

Landskrona citadel.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

15 Svar på “Landskrona citadel Part I”

  1. ProfilbildAnki

    Här har jag också varit! En imponerande gammal försvarsanläggning … och du har lyckats fånga det snyggt med kameran! Snygga speglingar också!

    Svara

Comment