Karsholms slott – Karsholm Castle

Today I took a photo tour around Kristianstad. since I only have one lens, 24-85 mm, I can only take photos on close objects. My first round was the snake trail, but found no snakes. however, took some scenic photos. I Googled castle in Kristianstad, in my mobile. Up came Karsholm’s castle. I’ve been there 2-3 years ago. We have many castles in Skåne, about 100 I think. I at least drove to Karsholm Castle which dates back to the 14th century! The current look is from 1862, is it beautiful? I followed the road for tourists, otherwise I usually sneak in between and take a closer look.

There are many trees that unfortunately obscure the view of the fine castle, but when you are there you can see more than what the camera can show.

Idag tog jag en fotorunda runtom Kristianstad. eftersom jag bara har ett objektiv, 24-85 mm kan jag bara ta foton på nära objekt. Min första runda var till snokleden, men fann inga snokar. tog däremot några natursköna foton. Jag Googlade slott i Kristianstad, i min mobil. Upp kom Karsholms slott. Där har jag varit för 2-3 år sedan. Vi har många slott i Skåne, ett 100-tal tror jag. Jag körde iallafall till Karsholms slott som har anor från 1300-talet! Det nuvarande utseendet är från 1862, visst är det vackert? Jag följde vägen för turister, annars brukar jag smita emellan och fota närmare.

Det är många träd som tyvärr skymmer sikten av det fina slottet, men när man är där så ser man mer än vad kameran kan visa.

 

Framsidan av slottet-Front of the castle.


Östersidan av slottet-The eastern side of the castle.
Närbild av öster-sidan av slottet-Close-up of the eastern side of the castle.
Baksidan av slottet-The back of the castle.
Västra sidan av slottet-Western side of the castle.
Underbar sjö vid slottet!-Wonderful lake at the castle!.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

9 Svar på “Karsholms slott – Karsholm Castle”

  1. Profilbildde Wets Wild

    It is certainly a very beautiful building, John, and your photos shows it off to great effect! You didn’t perhaps notice a maiden locker in the tower?

    Svara
  2. Profilbildlindasschaub

    Very nice John and you’ll catch up with the snakes the next time – I like the unusual roof and also the spire of the castles – I like castles too.

    Svara

Comment