Karpalundsdammarna – Karpalund ponds

A few days ago I visited Karpalund ponds. It was only the second visit this year. The grass in the meadows was too high for me to go to the osprey nest. Many nettles are in the meadows and I wore shorts. But I got photos of two butterflies, a worn meadow brown and an red admiral.

För några dagar sedan besökte jag Karpalundsdammarna. Det var endast det andra besöket för i år. Gräset på ängarna var för högt för mig för att jag skulle gå till fiskgjuse boet. Många brännässlor finns i ängarna och jag bar shorts. Men jag fick bland annat foton på två fjärilar, en sliten slåttergräsfjäril och en amiral. 

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Amiral-Red admiral.
Gräsänder-Mallards.
Maskros-Dandelion.
Slåttergräsfjäril-Meadow brown.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

16 Svar på “Karpalundsdammarna – Karpalund ponds”

 1. ProfilbildJag

  En så vacker bild på amiralen mitt i allt det gula. Den ser helt ny och fräsch ut. Jag blir så sorgsen när jag får syn på tufsiga och slitna fjärilar, vissa med stora bitar av vingarna borta, men det är en fjärils liv att bli nafsad på. Ängshaverrotens fröbollar älskar jag, de är så stora och det formligen lyser om dem, jättefin bild!

  Svara
   1. Profilbildlindasschaub

    Next Saturday is the Woodward Dream cruise – not as pretty as nature, but I’m going to get the link for streaming the cruise and see if you can access it this year – last year you could not and we tried two stations … we’ll try again … I will let you know by next Saturday – it is all-day affair.

    Svara

Comment