Höst på Herculesdammarna – Autumn at the Hercules ponds

Nu på hösten är det mesta trist och grått, de flesta fåglarna har lämnat landet, men vi får även besök från fåglar från norr. Än så länge har jag inte varit ute på en längre fotorunda, orken har fortfarande inte kommit tillbaka. Hercules är en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren då där är svarttärnor som kommer ända ifrån från andra sidan ekvatorn. De stannar bara i några veckor för att häcka och flyger sedan tillbaka till sina vinterbostäder. Det är inte ofta jag är vid Herculesdammarna, som består av två dammar, höst och vinter, men även den årstiden har sin tjusning.

Now in autumn it is mostly sad and gray, most birds have left the country, but we also got visit from birds from the north. So far, I have not been out on a longer photo evening, the energy has not yet come back. Hercules is one of my favorite places, especially in the summer when there are black terns coming from the other side of the equator. They only stay for a few weeks to breed and fly back to their winter homes. It’s not often I’m at the Hercules ponds, which consists of two ponds, autumn and winter, but even that seasons has its charm.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Början på Herculesdammarna-The beginning of Hercules ponds.

Herculesdammarna-Hercules ponds.

Herculesdammarna-Hercules ponds.

Herculesdammarna-Hercules ponds.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

13 Svar på “Höst på Herculesdammarna – Autumn at the Hercules ponds”

 1. Profilbildmelkerlarsson

  Jag älskar hösten, även om fågellivet inte är så livligt, men det dyker upp såväl fjällvråk som varfågel i Stockholmsområdet som inte finns här annars.

  Svara
 2. Profilbildblomstermams

  Jag har försökt att gilla dina inlägg men det går inte. Det står bara laddar där gillaknappen ska vara. Ingen aning om vad som är fel.

  Svara
 3. ProfilbildAnki

  Hösten är min favoritårstid … mysigt med lite gråväder och lagom temperatur att ta långpromenader i 🙂
  Läckra höstbilder där från Herculesdammarna!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anki!? Jag har svårt att hitta motiv på höst och vinter, men har nära till vatten och där brukar jag finna något. Dessa var bara några snabba bilder i början av Hercules.

   Svara
 4. ProfilbildKristallina

  Hösten är inte! min favoritårstid. Hittar inga motiv över huvud taget. Grått och tråkigt. Fast på dina bilder ser jag en fin höst. De är underbara.
  Gillaknappen tar jag i wordpress reader. Annars laddar den inte för mig heller.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Kristallina.? Hösten och vintern är inte mina årstider heller, man får leta väldigt mycket efter fina motiv. Många säger att gilla knappen inte laddas, men för mig laddas den. Får se över vad jag kan göra.

   Svara
 5. Profilbildlindasschaub

  You’ve got some great and unusual sky pictures here in this post. I am sorry to hear you’re not up to par – is this from the October 7th incident or you just lost the passion for photography due to the long hot Summer and lack of interest?

  Svara

Comment