Höst i Kristianstad – Autumn in Kristianstad

Idag när jag cyklade hem från jobbet såg jag hur naturen ändrats märkbart. Det var ett träd bara några minuter ifrån där jag bor. Jag cyklade hemåt  och hämtade kameran. Som en HDR person jag är försökte jag naturligtvis fota i HDR, men även med högt ISO så gick det inte så bra alla gånger. Jag tror det  mest berodde på dimman, eftersom jag innan fotograferat i HDR med 1 sekunds fördröjning, alltså jag har lyckats hålla kameran stilla i tre exponeringar med längsta slutartid,  1 sekund. 

Här är några foton jag tog ikväll. två små träd och den numera torrlagda dammen där gräsänderna simmade. De första gräsänderna som föddes i slutet av Juni, klarade sig fem utav sex, ett mycket bra resultat! 🙂  Alla gräsänder har nu lämnat dammen och sökt sig till någon sjö.

Today, when I rode home from work, I saw how nature changed markedly. It was a tree just a few minutes from where I live. I rode home and fetched the camera. As an HDR person I’m trying to of course shoot in HDR, but even with high ISO, it did not work well every time. I think it was mostly due to the fog, since I previously photographed in HDR with 1 second delay, so I managed to keep the camera still in three exposures with the longest shutter speed, 1 second.

Here are some photos I took tonight. Two small trees and the now dry pond where the mallards swam. The first mallards that were born in late June achieved five out of six, a very good result! All mallards have now left the pond and searched for any lake.

Ett litet träd i höstfärger-A small tree in autumn colors.

Höstfärgad buske-Autumn-colored bush.

Nyplanterat träd i höstskrud-Newly planted trees in autumn colors.

Stora dammen på Näsby-The big pond at Nasby.

Gångbron över de två dammarna-The footbridge over the two ponds.

Den mindre av de två dammarna-The smaller of the two ponds.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

20 Svar på “Höst i Kristianstad – Autumn in Kristianstad”

 1. ProfilbildAnne

  Hösten är vacker! Här har löven fallit redan och gråvädret är ganska kompakt. Men det är väl precis som det ska så här års 🙂

  Svara
 2. ProfilbildKristallina

  Dimman och lampornas sken passar bra ihop och härliga höstfärger i de första två bilderna. Hos oss är de färgerna är minne blott. Super bilder och tack för att du berättade hur det gick för gräsänderna. Har tänkt på dem då och då.

  Svara
 3. ProfilbildJag

  Ni är sena hos er, haha, vi har haft höst länge och nu är naturen nästan naken med låg himmel. Fin höstbildserie, fastnar extra för gångbron där lyktorna lyser genom räcket och dimman.

  Svara
 4. ProfilbildAnki

  Vackert och stämningsfullt med dimman och belysningen. Kul att läsa att änderna haft ett bra år och nu dragit vidare till någon bättre plats för vintern.

  Svara
 5. ProfilbildAnita

  Fantastiska bilder från ett höstlikt Sverige.Både färgsprakande och lite höstgrått som snyggt lyses upp av belysningen. Känslan av höst är förmedlad så nu är jag förberedd inför nästa veckas Sverige besök 😀

  Trevlig helg John, nu ska jag se om jag kan finna den där Följaknappen så du kommer upp i Läsaren.

  Svara
 6. ProfilbildAnita

  Hittar ingen följknapp ? Att få e-post funkar inte för på min privata är det kalabalik. Vet du hur jag ska göra för att du ska komma upp i Läsaren. Det fungerade tidigare men går nu lite vilse här på din sida, trots att jag tycker att den ser ut som tidigare. Den har ännu inte lyckats ladda ner alla Gilla vilket tyder på att något på sidan gör att allt går väldigt långsamt. Men det har ju inte med saken att göra. Kan vara all reklam…

  Hahaaa… men nu ser jag ju plötsligt Follow-knappen!! Jippie ? Hmm.. kanske är jag stressad för snart är det kolmörkt ute och både vovven och jag vill ut ?? ? Hejdå från en lite virrig Anita ☀️

  Svara

Comment