Höbalar på åkern – Hay bales in the field

Yesterday I drove to Christinehof Castle where I had never been before to shoot. It is less than 60 km from home. I took the road that my GPS showed. After I photographed the castle, I took another road home, a little smaller roads to see nature. Then I saw a field with hay bales that were not wrapped, which most are to protect against water.

I think it is so beautiful with freshly cut fields and the hay bales remain in their yellow beautiful color. Note the high barn in the background. It’s an old tobacco barn!

Igår körde jag till Christinehofs slott där jag aldrig varit innan för att fota. Det ligger knappt 60 km hemifrån. Jag tog vägen som min GPS visade. Efter att jag fotograferat slottet tog jag en annan väg hem, lite mindre vägar för att se naturen. Då såg jag en åker med höbalar som inte var inplastade, som de flesta är för att skydda mot vatten.

Jag tycker det är så vackert med nyslagna åkrar och höbalarna ligger kvar i sin gula vackra färg. Notera den höga ladan i bakgrunden. Det är en gammal tobakslada!

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Höbalar-Hay bales.
Höbal-Hay bales.
Höbalar-Hay bales.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

12 Svar på “Höbalar på åkern – Hay bales in the field”

 1. ProfilbildKristallina

  Oj, det ser man inte längre. Härligt att det finns kvar. Det ska vara otroliga mängder plast som går åt för just höbalar. Mycket vackrare än de vita “förpackningar”.

  Svara
 2. ProfilbildJag

  Så vackra bilder med de gula höbalarna. Nu kommer jag ihåg att jag också fotade sådana när jag var i Skåne senast, men tyckte nog inte att jag hittade rätt vinkel.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack så mycket!? Jag har också väldigt svårt att hitta rätt vinkel. Jag brukar gå rundor runt det jag ska fota. men ibland när man tittat på fotona man inte gillat första gången kan man ändra åsikt. Titta på dem igen om du har dem kvar.?

   Svara
 3. Profilbildlindasschaub

  They look like photos from a travel brochure for a tour in the country. The hay bales really add a rustic look to the photo – I wonder how much the hay bales weigh – do you know John?

  Svara

Comment