Herculesdammarna- Hercules ponds

Yesterday I was out at Hercules ponds to test my new lenses, Tamron 18-400 mm. I had no great expectations of seeing any birds because when I was there three weeks ago I didn’t even see a crow! 😆 But a family of great crested grebes who usually live by the ponds I saw was conscious when I arrived.

When I had taken a couple of photos of those reflections on the pond, I saw a black tern! They don’t usually stay that long. They usually arrive in early May and stay for about two months.

Igår var jag ute vid Herculesdammarna för att testa mitt nya objektiv, Tamron 18-400 mm. Jag hade inga större förväntningar att se några fåglar för när jag var där för tre veckor sedan såg jag inte ens en kråka! 😆 Men en familj med skäggdoppingar som brukar bo vid dammarna såg jag meddetsamma när jag kom.

När jag hade tagit ett par foton på de speglingarna på dammen såg jag en svarttärna! De brukar inte stanna så länge. De kommer normalt i början av Maj och stannar i omkring två månader.

 

Familjen skäggdopping-Family great crested grebe.
Mamma skäggdopping med sin unge-Mom great crested grebe with her kid.
Speglingar på dammen-Reflections on the pond.
Speglingar på dammen-Reflections on the pond.
Svarttärna-Black tern.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

11 Svar på “Herculesdammarna- Hercules ponds”

 1. ProfilbildEaqhan

  Tur ska man ju ha. Och bilderna blev bra. Är det 400mm-inställningen som du tog doppingarna med?

  Ha en fin helg.
  /Skvitt

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Japp. Blev rätt hyfsad skärpa på bilderna tycker jag. Det är nästan alltid skäggdoppingar i dammarna, men att få se en svarttärna så sent var överraskande.

   Svara
 2. Profilbildde Wets Wild

  The little grebe is already so big! But still has those cute markings that distinguish them from the adults. So glad to see your new lens giving such nice dividends!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Här häckar de varje år vid Herculesdammarna, men tyvärr har jag missat hela våren och det mesta av sommaren… Blev himla glad att få foto av en.

   Svara
 3. Profilbildlindasschaub

  I like the mom and baby Grebe and I think they came out because John had his new lens and they wanted you to christen it with THEIR photos!

  Svara

Comment