Gutenberg VS Classic editor

Now I have also received the new editor, Gutenberg, when I updated the latest version of WordPress 5.0. I have read in on some blogs where the bloggers are not so fond of the Gutenberg editor. I’ve just made 3 posts with it and not familiar with all the new editing options. But I think it contains too many possibilities, do you really benefit from them?

What I think is cool is that you can have different colors on the backgrounds of the different text pieces. But to add multiple photos in one post at the same time, yes, it does not work. You have to insert one and one. Gutenberg has also received bad grades, 2⭐ out of 5⭐ A very bad rating, but it certainly raised with time, if people have a little patience to test it thoroughly. I’ll use it for a few weeks. If it does not work well, I’ll install the classic editor that got 5⭐ out of 5⭐. But it’s also classic… and you’re used to it.?
What do you think of the new editor, Gutenberg?

Nu har även jag fått den nya editorn, Gutenberg när jag uppdaterade till senaste versionen av WordPress 5.0. Jag har läst hos på en del bloggar där bloggarna inte är så förtjusta i Gutenberg redigeraren. Jag har bara gjort 3 inlägg med den och inte bekantat mig med alla nya redigeringsmöjligheter. Men jag tycker att den innehåller alldeles för många möjligheter, har man verkligen nytta av dem? 

Det jag tycker är rätt coolt är att man kan ha olika färger på bakgrunderna i de olika textstyckena. Men att lägga till flera foton i ett inlägg samtidigt, ja det funkar inte. Du är tvungen att lägga in en och en. Gutenberg har även fått dåligt betyg, 2⭐ utav 5⭐. Ett väldigt dåligt betyg, men det höjs säkert med tiden, om folk har lite tålamod att testa den ordentligt. Jag ska använda den i några veckor. Funkar den inte bra ska jag installera den klassiska editorn som fått 5⭐ utav 5⭐. Men så är den ju också klassisk… och man är van vid den.?
Vad tycker ni om den nya editorn, Gutenberg?

Gutenberg Editor.
Classic Editor.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

15 Svar på “Gutenberg VS Classic editor”

 1. Profilbildswo8

  Have used the Gutenberg editor. I’ve read some bad comments about it and why bother when the present editor is a 5 out 5.
  Leslie

  Svara
 2. ProfilbildAnne

  Den har sina för- och nackdelar. Fotohanteringen är definitivt en av nackdelarna. Alla “options” som finns är bra – men kanske onödigt många. Får de till bildhanteringen blir den nog helt okej men i dagsläget känns den “så där”. Använder den dock för det mesta men i min “vy” kan jag med ett knapptryck växla mellan Gutenberg och den tidigare varianten (den äldsta kan jag ju också använda men då behöver jag in i admin-delen för att hitta den).

  Svara
 3. ProfilbildKristallina

  Har läst en hel del bloggar som inte tycker om den över huvud taget. Själv har jag inte testat den. Kör fortfarande med den riktigt gamla editorn i admin panelen.

  Svara
 4. ProfilbildEdmark M. Law

  It has a great potential and once the bugs have been fixed, I’ll definitely use it.

  However, I don’t think those who don’t use complex layouts would benifit from it that much, at least for now.

  Svara
 5. ProfilbildAnki

  Roligt att läsa om dina tankar om Gutenbergredigerarn – jag har inte testat den och väntar förmodligen med det – vill man ha med många bilder då verkar det ju inte funka så bra. Jag kör med den gamla i adminpanelen och tycker den är den bästa för mig 🙂

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Jag ska testa den ett tag. Det enda jag tycker är lite kul är att man kan ha olika färg i de olika textstyckena. Ska gå igenom den mer när jag har tid och lust.

   Svara
 6. ProfilbildSM5MEK

  Det är nog som du sa vid ett stycke, vi är inte vana vid den nya editorn. Kommer att bli bättre när man vant sig vid dess funktioner. Jag har märkt att det inte går att editera ett gammalt inlägg utan att först göra om sidan till block relaterat mode. jag har både classic och gutenberg så det är enkelt att skifta mellan dem ifall att…

  Svara
 7. ProfilbildEva

  Intressant att ta del av synpunkterna om Gutenberg. Inget har dock hittills fått mig att reflektera på att gå över till den. Åtminstone inte ännu. Håller med om att färg i textstyckena skulle vara kul.

  Svara
   1. Profilbildlindasschaub

    I will wait to see how it goes with you, but for now will likely use “the crutch” and stay with the classic editor. You are braver than me – good luck tomorrow – hope there is an answer (I think it was tomorrow for your appointment).

    Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Än så länge är det bara grejen med att man bara kan lägga in ett foto åt gången som är så dumt. Har inte testat något av “finesserna” som verkar bara vara för inbitna bloggare som kan det mesta om WP.

   Svara
 8. ProfilbildAnna

  Jag kör det mesta av bloggandet från en gammal ipad från 2011. Apple uppdaterar inte iOS längre och wp-appen uppdateras då inte heller, så då får jag köra från en gammal app-version och alla nya uppdateringar och funktioner får jag vara utan. Det funkar hyggligt. Det är lite slött av apple och wp att inte tillåta uppdateringar på gamla enheter. Inte särskilt klimatsmart att försöka få folk att köpa nya enheter när de gamla egentligen fungerar utmärkt. Så Gutenberg får vänta lite för min del.

  Svara

Comment