Forsen i Huaröd – The rapids in Huaröd

In Huaröd, about 30 kilometers outside Kristianstad, there is a small fast-flowing rapids. I had a friend who lived in Huaröd a few years ago and I visited the little town quite often. Here the nature is at the center and the population consists of only a few hundred people. One day, I discovered a small rapids floating under the road, I stopped the car and stepped off. It was next to a house, so I knocked and asked if I could shoot the rapids. Surely I got it! 🙂 Over the rapids was an old rotten beam mill, which I actually went over on!

On the other side had the rapids divided and flowed like two streams before they are came together into one rapid. This is almost exactly three years ago as I took these photos. I really like running water like rapids and waterfalls so it’s always fun to find new ones.

I Huaröd, cirka 30 kilometer utanför Kristianstad, finns det en liten snabbt rinnande fors. Jag hade en vän som bodde i Huaröd för några år sedan och jag besökte den lilla orten rätt ofta. Här är naturen i centrum och befolkningen består bara av några hundra personer. En dag upptäckte jag en liten fors som flöt under vägen, jag stannade bilen och klev av. Den låg i anslutning till ett hus, så jag knackade på och frågade om jag kunde fota forsen. Visst fick jag det! 🙂 Över forsen låg en gammal rutten kvarn balk, som jag faktiskt gick över på!

För på andra sidan så hade forsen delat sig och rann som två forsar innan de åter sammanstrålade till en fors. Detta är nästan exakt tre år sedan som jag tog dessa fotona. Jag tycker verkligen om rinnande vatten som forsar och vattenfall så det är alltid roligt att hitta nya.

Klicka på fotona-Click on the photos.

Forsen i Huaröd-The rapids in Huaröd.

Forsen i Huaröd-The rapids in Huaröd.

Forsen i Huaröd-The rapids in Huaröd.

Forsen i Huaröd-The rapids in Huaröd.

En gammal rutten kvarn bjälke låg som övergång till andra sidan-An old rotten mill bar lay as a transition to the other side.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

20 Svar på “Forsen i Huaröd – The rapids in Huaröd”

 1. Profilbildmelkerlarsson

  I Stockholmsområdet finns i princip bara två forsar, dessa besöker jag och och sonen under vintern för att skåda kungsfiskare och strömstare.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Skånes största vattenfall ligger cirka 30 km härifrån. Det högsta är på 10 meter. Ska se om jag kommer ihåg att besöka det i mellandagarna.

   Svara
 2. ProfilbildAnne

  Så vackra foton! Men jättekonstigt, jag får upp din blogg i en helt annan “modell” än förut, men om jag backar till föregående inlägg ser den ut som vanligt!

  Svara
  1. ProfilbildAnne

   Nej efter att kommentaren publicerats ser den ut som vanligt igen, mycket märkligt. Teknik när den är som bäst antar jag 🙂

   Svara
   1. ProfilbildAnne

    Ja det måste det ha varit! Kanske det var ovanligt trögladdat på något sätt, hur som det såg ut som vanligt igen efter en stund.

    Svara
 3. ProfilbildAnita

  Väldigt fina bilder! Den gamla bjälken ser rätt så stadig ut men tveksamt om jag skulle våga riskera att hamna där i forsen ?

  Svara
 4. ProfilbildJag

  Vackert med de mossiga stenarna på kanterna av forsen. Bilden med det röda huset är lite extra, tycker jag, det är som om du låg i vattnet och fotade.

  Svara

Comment