Efter gallerian-city – After the mall-city

När jag varit i gallerian och fotat så började vädret bli bättre. När jag kom så duggregnade det, men det hade slutat. Jag bestämde mig för att gå ut till city för att kolla läget. En liten gata upp ligger lilla torg och där stod en korvförsäljare. Han hade säkert stått där hela dagen, vädret har säkert inte spelat någon roll för honom. Regnet låg i luften och jag tänkte på att köpa snus. Det gör jag på Partaj här i Kristianstad. Alltså jag “gör mitt eget snus” blandar snuset med min smak.

Partaj har många olika pryar, som denna gorilla kostymen. Jag brukar inte göra reklam för något, men den tjejen som alltid är där när jag ska köpa mitt  snus, är en mycket trevlig expedit! När jag gick  tillbaka så var gatan nästan tom! Jag gick en liten tur och såg att de börjat med att julpynta city Detta är en svensk medelstor stad med ungefär 90 000 invånare i hela kommunen. Hur många så  kallade “nysvenskar” här finns, det vet jag inte.

When I was in the mall and photographed, the weather began to get better. When I came drizzling it, but it had stopped. I decided to go to town to check out the situation. A little street up is a small square and there was a sausage dealer. He had probably been there all day, the weather certainly did not matter to him. The rain in the air and I was thinking to buy snuff. I do this on Partaj here in Kristianstad. Then I “do my own snuff” snuff mix with my taste.

Partaj has many different pryar like this gorilla costume. I usually do not advertise anything, but the girl who is always there when I buy my snuff, is a very nice clerk! When I went back the street was almost empty! I went for a little trip and saw that they started decorating a city. This is a Swedish medium-sized city with about 90,000 inhabitants throughout the municipality. How many so-called “new Swedes” This is here, I do not know.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Lilla torg. På sommarenn full av folk-Little square. In the summertime full of people.

Julskyltningen har börjat-Christmas decorations have started.

Ingen sitter på uteplatsen på cafeet. Undrar varför??-Nobody sits on the patio at the cafe. Wonder why??

Tja, visst måste man använda mobiltelefonen, oavsett hur kallt det är-Well, you must use the mobile phone, no matter how cold it is.

Visst är det en kul affär, men här köper jag mitt snus!-Sure, it’s a fun shop, but here I buy my snuff!

En gorilla som de säljer på Partaj-A gorilla they sell at Partaj.

Östra Boulevarden längsmed Galleri Boulevard-East Boulevarden alongside Boulevard Gallery.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

11 Svar på “Efter gallerian-city – After the mall-city”

   1. Profilbildlindasschaub

    I feel that way about Christmas as well John. I just Googled to see if they celebrate Halloween in Sweden and you do. Well here, back to school is barely over and Halloween selling season begins. The store clerks are already stocking Christmas goodies etc. before Halloween. On November 1st, all the Halloween candy, costumes and decor is whisked away and out comes the Christmas stuff. They don’t even advertise our Thanksgiving much – it is bypassed to be honest. Everything is very commercialized now.

    Svara
 1. ProfilbildKristallina

  Liknar väldigt mycket cityn här i Ulricehamn men det kanske det gör det i många städer av liknande storlek. Köper du råtobak för att göra ditt eget snus?
  Gillar gorillans mage. Det är ju också ett ansikte 😀 och visst kan man inte leva längre utan att stirra på mobilens skärm, överallt och alltid. November är svartvitt bildernas tid. Fina bilder!

  Svara
 2. ProfilbildChristinafotograferar

  Fina bilder! Apan blev ju lite rolig 😀 Jag tycker det känns alldeles för tidigt med julskyltning . Tycker det blir tidigare för vart år. Förr skyltade man ju inte förrän till skyltsöndagen, 1a advent. Minns att man hade täckt över skyltningen i fönsterna och avtäckte dem på skyltsöndagen.

  Svara
 3. ProfilbildAnna

  Så bra det blir med svartvita bilder. Gatan på sista fotot känner jag igen. Jag har nog gått på den någongång för länge sedan får jag för mig.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anna!? Har blivit mer intresserad av svartvita foton. Min kompis Åke har “smittat” mig, han är kanonbra på svartvita bilder, jag är nybörjare på det.

   Svara
   1. ProfilbildAnna

    Det är nog ett livslångt lärande, så det är bara att jobba på. Du får ju fram fina bilder redan nu, så jag gissar att du kommer fortsätta att experimentera med svartvita foton.

    Svara

Comment