Demonstration mot grisslakt – Demonstration against pig slaughter

Today after I refueled the car, I drove past some demonstrators. I had read about them in the newspaper where it was said that they also prevented cars with pigs from driving into the slaughterhouse. I turned the car over, parked and walked out and photographed the protesters and their signs.

When I was photographing I came to think of a blog friend’s blog, Anki’s picture blog, which has a fixed post every Sunday, sign Sunday. Anyway, these people demonstrating must be very bit vegan. I am absolutely neither vegan nor vegetarian, we humans have evolved for thousands of years because we got protein through meat. But it is up to each person what they want to eat. There was a woman with a dog in her lap, thought it was a pig first 😆 , and discussed with one of the protesters. I didn’t want to get into a discussion with any of them.

It is, for me, for me, an unknown local protest movement called Kristianstad Pig Save. Can imagine that there is such a protest movement in all cities with slaughterhouses.

Idag efter att jag tankat bilen körde jag förbi några demonstranter. Jag hade läst om dem i tidningen där det påstods att de även hindrat bilar med grisar att köra in till slakteriet. Jag vände bilen, parkerade och gick ut och fotograferade demonstranterna och deras skyltar.

När jag fotograferade kom jag att tänka på en bloggväns blogg, Ankis bildblogg, som har ett fast inlägg varje söndag, skyltsöndag. Iallafall, dessa personer som demonstrerar måste vara väldigt inbitna veganer. Jag är absolut varken vegan eller vegetarian, vi människor har utvecklats i tusentals år för att vi fått protein genom kött. Men det är upp till varje person vad de vill äta. Det stod en kvinna med en hund i famnen, trodde det var en gris först 😆 , och diskuterade med en av demonstranterna. Jag ville inte ge mig in i en diskussion med någon av dem. 

Det är en, för mig, okänd lokal proteströrelse som heter Kristianstad Pig Save. Kan tänka mig att det finns sådana proteströrelse i alla städer med slakterier.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Stjäl inte mitt liv-Don’t steal my life it says on the sign.
Jag har känslor-I have feelings it says on the sign.
Bebis inte bacon-Baby not Bacon says on the sign.
En person med hund i famnen pratar gris!?A person with a dog in her arms talking pig!?
Slakteri, där dödas grisbarn-Slaughterhouse, which killed pig kid says on the sign.
På väg till gaskammaren-On the way to the gas chamber it says on the sign to the left.
Jag är inte din mat-I’m not your food it says on the sign.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

7 Svar på “Demonstration mot grisslakt – Demonstration against pig slaughter”

 1. Profilbildblomstermams

  Tycker också att var och en bestämmer vad de vill äta. Att sen djurhållningen och slaktningen behöver bli mer human är ju en annan sak.

  Svara
 2. ProfilbildKristallina

  Jag har sett hur grisarna gasas ihjäl. Då tappar man verkligen aptiten. Har två tyska vänner som äter vegan för att inte bidra till de vidriga förhållanden djuren får leva i. Det förstår jag mycket väl.
  Jag växte upp med grisar och kor. De hade ett bra liv och dödades snabbt, effektivt och utan transport. Det köttet smakade kött. Det gör det inte längre och det är ju inte konstigt.
  Nej, jag är varken veganer eller vegetarianer men det måste hända något med djurhållningen.

  Svara
   1. ProfilbildKristallina

    Det är fruktansvärt. De försöker klättra uppåt hela tiden för att de inte kan andas och skriker något hemskt p.g.a. dödsångesten. Vidrigt helt enkelt.

    Svara
    1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

     Usch!!! Det hade jag ingen aning om, och tror att allmänheten inte gör det heller. Jag har jobbat inne på Scan som reparatör för en annan firma och känner flera som jobbar där. Jag kan inte tänka mig att de kan vara så grymma idag i detta århundrade, årtusende!?

     Svara
 3. Profilbildlindasschaub

  Wow – I can’t say I’ve ever heard of them protesting here about pigs. The second pig sign, and also the very last pig sign, those pigs looks very sad.

  Svara

Comment