De första fåglarna – The first birds

Idag fotograferade jag de första fåglarna som jag såg på den nya fågelmatstationen som jag köpte igår. Det var inte så lätt att fotografera dem eftersom jag var tvungen att öppna balkongdörren, då flög fåglarna iväg. Jag satt inne i i vardagsrummet intill dörren och väntade. Efter en stund återvände några av dem, en kort stund, tog lite mat och flög iväg igen. Jag får ha tålamod eftersom det är en ny plats för fåglarna att hitta mat på, men tror att de kommer att bli mer orädda med tiden. 🙂

Today, I photographed the first birds I saw at the new bird food station that I bought yesterday. It was not easy to photograph them because I had to open the balcony door, then the birds flew away. I sat in the living room next to the door and waited. After a while, some of them returned for a short while, took some food and flew away again. I must be patient because it is a new place for the birds to find food, but believe they will be more fearless with time. 🙂

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Blåmes-Blue tit.

Blåmes-Blue tit.

Pilfink-Tree sparrow.

Talgoxen funderar på vad han ska äta…-The great tit is wondering what to eat…

…han valde talgbollen-… he chose the tallow ball.

Fåglarna har fyra platser med mat att välja mellan, och en vattenskål-The birds have four places with food to choose from, and a water bowl.

John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

22 Svar på “De första fåglarna – The first birds”

 1. ProfilbildAnita

  Så jättefina bilder John och vad roligt att fåglarna redan hittat till din generösa matstation. De kommer med all säkerhet tillbaka då ryktet sprider sig snabbt och sen blir det nog trängsel 😀 Väldigt omtänksamt av dig!
  Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anita.? Det är kul att kunna se fåglarna och fota dem, samtidigt som de får mat. På vintrarna behöver småfåglarna matas, speciellt om det blir hårda vintrar.
   Ha en fin Söndag du med!?

   Svara
 2. ProfilbildAnne

  Fina foton! De blir mer orädda med tiden har jag märkt här, nu flyttar de sig knappt när jag går ett par meter därifrån.
  Pilfinken har jag inte sett till här hos mig. Men kanske den dyker upp någon dag den också!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anne.? Jag brukade köra till Naturum och fota fåglarna vid deras fågelbord innan, nu har jag dem utanför hemmet.? Pilfinkar har vi gott om här, jag väntar och hoppas att domherren hittar hit.

   Svara
   1. ProfilbildAnne

    Domherren har jag inte heller sett till men den kommer säkert vad det lider. Pilfinkar vet jag inte om vi brukar ha här men det får framtiden utvisa 🙂

    Svara
 3. ProfilbildAnki

  Så bra det blev med nya matplatsen! Och jättefina bilder blev det också! De blir säkert mer orädda med tiden och kommer inte att bry sig om att du öppnar balkongdörren 🙂

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Anki!? Så roligt med fåglar så nära, man behöver bara titta ut genom fönstret för att se dem. Livar upp tillvaron också.

   Svara
 4. Profilbildblomstermams

  Vad kul att de hittat dit så snabbt. Pilfinkar har jag i överflöd här så om någon inte har dem så kan jag skicka några hahaha. Hoppas också att Domherren ska göra mig den äran snart. Det ska ju bli kallt i veckan så kanske han behagar dyka upp vid bordet då.

  Svara
 5. ProfilbildJag

  Roligt att du har fått många besökare redan vid ditt matställe! Fina bilder på småfåglarna! Jag brukar fota genom fönstret för att inte störa dem, men det har blivit svårare sen vi bytte altandörr, fler eller tjockare glas. Pilfinkar har jag massor av i år, annars är det blåmesar och talgoxar mest. De åt upp alla talgbollarna i en hast, måste fylla på. Fågelmatandet sprider sig via bloggarna, tror jag.

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack.? Svårt att fota genom fönstret ut till fågelmatare, det speglar sig i fönstret. Visst är det kul med fåglar så nära inpå.?

   Svara
 6. Profilbildlindasschaub

  They will bring you much enjoyment I’m sure … they’ve already discovered birdseed and treat and you can claim them as dependents on your income tax. 🙂

  Svara
 7. ProfilbildKristallina

  Det blev toppen! När de har vant sig kan du säkert röra dig där utan att skrämma upp dem. Jag hade samma ställe i 17 år och kunde t.o.m. går förbi där utan problem. Jättefina bilder på dina små gäster 🙂

  Svara

Comment