Blommor vid min dörr – Flowers at my door

When I was out for a short while at Nasby field, I went home. Outside my front door I saw all the nice flowers I “didn’t” see before. You become “home blind” for the surroundings near your home. Anyway, I noticed the beautiful flowers when I got home. I didn’t know what they were called, my ignorance is great in the world of botany.

My neighbor who works with my landlord came and I talked to him and he said it was hydrangea. But I then saw some small flowers and one I could, perennial. The second, I hope that any of you reading this can!

När jag var ute en kort stund på Näsby fält gick jag hem. Utanför min ytterdörr såg jag alla fina blommor jag “inte” sett förr. Man blir “hemmablind” för omgivningen nära sin bostad. Iallafall så lade jag märke till de vackra blommorna när jag kom hem. Jag visste inte vad de hette, min okunskap är stor i botanikens värld.

Min granne som jobbar hos min hyresvärd kom och jag pratade med honom och han sa att det var hortensia. Men jag såg sedan några små blommor och den ena kunde jag, perenn. Den andra, det hoppas jag att någon av er som läser detta kan!

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Blå hortensia-Blue hydrangea
Blå hortensia-Blue hydrangea
Lila hortensia- Purple hydrangea.
Lila hortensia-Purple hydrangea.
Perenner
Vilken blomma är detta?-What flower is this?
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

16 Svar på “Blommor vid min dörr – Flowers at my door”

  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack så mycket!? Jag kände igen blomman och googlade. När du nu nämner det så kommer jag ihåg att det är ett samlingsnamn för återkommande blommor.

   Svara
 1. ProfilbildAnki

  Vackra blommor … tänk att du missat dem!
  Hortensior är lite roliga – de kan ändra färg från ett år till ett annat, beroende på jordens pH-värde 🙂 De lila, rosa och vita är petunior och på sista bilden är det tagetes …

  Svara
 2. Profilbildde Wets Wild

  Beautiful John!
  Here in South Africa we call the Hydrangeas “Christmas Roses” and I think the yellow blooms in the last photo looks like Marigolds

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Thanks Dries!? I think it+s very hard to know the flowers name. I asked the caretaker what the hydrangeas were called, who live on the same stairs as me and came when I was shooting. But forgot about the others.

   Svara
 3. ProfilbildAnita

  Är liksom du ganska så novis när det gäller namn på blommor men Hortensia känner jag igen. ? Ja, det är lätt att bli hemmablind men desto roligare när man plötsligt ser det man inte såg ?

  Svara

Comment