Är återigen en fotograf – Is again a photographer

But it is perhaps too much said that I am a photographer, hobby photographer at least when I have photography as my hobby. What I mean is that I am again a camera owner, I have bought Åkes Canon 60D. He bought a Canon 80D a while ago and I got to buy his Canon 60D. It has not even taken 10,000 exposures, like new! He sold it very cheap to me, something I can reciprocate some day when all come to grips with camera thefts, broken balcony window, and more.

Then when I was driving, he said I would take some photos and show today. I drove to Sölvesborg to photograph the famous bridge, but the weather was miserable and it started to rain after a while. But it became two photos of the beginning of the bridge and one at Åke at the home of his daughter.

Åke was with his daughter where he helps her and her husband to renovate their nice big house, when I picked up the camera. We sat for a while and went through the camera which is more advanced than my old one.

Men det är kanske för mycket sagt, att jag är en fotograf, hobbyfotograf iallafall då jag har fotografering som min hobby. Det jag menar är att jag återigen är en kameraägare, jag har köpt Åkes Canon 60D. Han köpte en Canon 80D för ett tag sedan och jag fick köpa hans Canon 60D. Den har inte ens tagit 10,000 exponeringar, som ny! Han sålde den mycket billigt till mig, något jag får återgälda någon dag när allt kommit tillrätta med kamerastölder, krossade balkongfönster och annat.

Åke var hos hans dotter där han hjälper henne och hennes man med att renovera deras fina stora hus, då jag hämtade kameran. Vi satt en stund och gick igenom kameran som är mer avancerad än min gamla. 

Sedan när jag skulle köra sa han att jag minsann skulle ta några foton och visa idag. Jag körde till Sölvesborg för att fota den berömda bron, men vädret var uselt och det började att regna efter ett tag. Men två foton av brons början blev det, och ett på Åke hemma hos hans dotter.

 

Min bästa kompis, Åke!-My best friend, Åke!
Sölvesborgsbron-Sölvesborg bridge.
Sölvesborgsbron-Sölvesborg bridge.
John Jonasson

Om John Jonasson

Jag är en hobbyfotograf som främst tycker om att vara ute i naturen. Jag fotar även mycket annat såsom människor i sin naturliga miljö. Med min bästa kompis, Åke Nilsson, har jag denna bloggen tillsammans med. I am a hobby photographer who mostly likes to be out in nature. I also shoot much more like people in their natural environment. With my best friend, Åke Nilsson, I have this blog together with.

14 Svar på “Är återigen en fotograf – Is again a photographer”

 1. ProfilbildAnki

  Härligt – en sån vän är verkligen en fin vän! Grattis till nya kameran! Hoppas du kan få lite ersättning från hemförsäkringen på det som blev stulet!

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack så mycket Anki!? Jag har känt Åke hela mitt liv och en bättre och mer omtänksammare kompis finns inte! Har aldrig i mitt liv sett någon sur min på honom, bara glada miner!

   Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Kristallina!? Mina planer var att åka runt i Skåne och fota, känner inte riktigt för det än men hoppas det kommer. Köpte Skånekortet så jag kan åka obegränsat i hela Skåne med tåg och buss gratis till Augusti 15.

   Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Thanks you so much Dries!? Happy again but my plans for a photo tour around Skåne(Scania) with train is spoiled, I will see in about a few days if I feel for it. I have bought a train card so I can go for free throughout Skåne.

   Svara
 2. ProfilbildRoffe

  Grattis till din nya kamera, bara att köra på igen. Tänkte på går en stöld på någon form av försäkring ?

  Svara
  1. John JonassonJohn Jonasson Inläggsförfattare

   Tack Roffe!? Tror inte jag får ut mycket på hemförsäkringen. De har ju sina nedräkningar, även om objektiven egentligen inte blir sämre med åren så lär jag bara få ut en bråkdel av vad de kostar.

   Svara

Comment