De första fåglarna – The first birds

Idag fotograferade jag de första fåglarna som jag såg på den nya fågelmatstationen som jag köpte igår. Det var inte så lätt att fotografera dem eftersom jag var tvungen att öppna balkongdörren, då flög fåglarna iväg. Jag satt inne i i vardagsrummet intill dörren och väntade. Efter en stund återvände några av dem, en kort stund, tog lite mat och flög iväg igen. Jag får ha tålamod eftersom det är en ny plats för fåglarna att hitta mat på, men tror att de kommer att bli mer orädda med tiden. 🙂

Today, I photographed the first birds I saw at the new bird food station that I bought yesterday. It was not easy to photograph them because I had to open the balcony door, then the birds flew away. I sat in the living room next to the door and waited. After a while, some of them returned for a short while, took some food and flew away again. I must be patient because it is a new place for the birds to find food, but believe they will be more fearless with time. 🙂

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Blåmes-Blue tit.

Blåmes-Blue tit.

Pilfink-Tree sparrow.

Talgoxen funderar på vad han ska äta…-The great tit is wondering what to eat…

…han valde talgbollen-… he chose the tallow ball.

Fåglarna har fyra platser med mat att välja mellan, och en vattenskål-The birds have four places with food to choose from, and a water bowl.

Fågelmatare – Bird feeder

Idag var jag åter i affärer för att handla, dock inte några Black Friday prylar. Nej, idag blev det nyttiga saker, för våra vilda fåglar, en fågelmatstation! 🙂 Eftersom jag har en liten trädgård där jag bor så kan jag ha det och den förenar nytta med nöje. Jag har placerat den i rak linje med min balkongdörr och hoppas kunna fota fåglarna som kommer för att äta. Idén fick jag från Anne som har en fin blogg som jag följer. När jag kom hem såg jag att jag hade glömt att köpa en talgbollshållare, men det gick bra att hänga upp en i den ena kroken tills jag köpt en.

Today I was back in business to shop, but not any Black Friday gadgets. No, today it became useful things, for our wild birds, a bird food station! 🙂 Because I have a small garden where I live, I can have it and it benefits you with pleasure. I have placed it in a straight line with my balcony door and hope to capture the birds coming to eat. I got the idea from Anne who has a nice blog that I follow. When I got home, I saw that I had forgotten to buy a tallow ball holder, but it was good to hang one in one hook until I bought one.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Fågelmatare – Bird feeder.

Fågelmatare – Bird feeder.

Fågelmatare och talgboll – Bird feeders and tallow ball

Igår när jag var i stan och fotade så passade jag på att köpa en fågelmatare och talgbollar till fåglarna. Där jag bor nu har jag ju en liten tomt och hoppas att kunna fota fåglarna vid fågelbordet. Nu får jag hoppas att fåglarna hittar hit också. Jag har placerat dem så att jag kan stå inne i balkongen och fotografera.

Yesterday when I was in town and took photos so I took the opportunity to buy a bird feeder and tallow balls to the birds. Where I live now I have a small plot and hope to be able to shoot the birds at the bird table. Now I hope the birds will find here too. I have placed them so that I can stand in the balcony and photograph.

Fågelmatare och talgboll – Bird feeders and tallow ball.

Fågelmatare och talgboll – Bird feeders and tallow ball.